+45 8613 6655info@noder.dk   Danmarks største udvalg af noder     FRI FRAGT over 699,-   

Louise Hjorth: A Short Story (2CD)

Forestil dig et sammensurium bestående af Bach, jazz og electronica. På blokfløjte. Eller rettere på blokfløjter. Forbindelsen kan lyde ulogisk, men det er ikke desto mindre kun et udpluk af den anmelderroste og evigt eksperimenterende blokfløjtenist Louise Hjorths musiske repertoire. Louise Hjorth har her udgivet en dobbelt-CD, hvor hun vil udvide publikums forståelse af at blokfløjten også kan have et moderne udtryk.

Lagerstatus: Leveringstid 1-7 dage

149,00 DKK

Yderligere information

Produktnr. CDK LJSS2CD
Genre Klassisk
Forlag CDKlassisk
Udgivelsesår 2014

Køb alle dine noder ét sted - vi har et kæmpe stort udvalg.

Køb i DK og få kompetent vejledning og god service.

Butik i Esbjerg Besøg os i vores fysiske butik og bliv inspireret.

Fri fragt Vi betaler fragten hvis du køber for min. 699,00 kr.

Fuld returret Returner dine varer inden for 14 dage hvis "klaveret ikke spiller".

Beskrivelse

Detaljer

Louise Hjorth - dansk blokfløjtenist i topklasse
Forestil dig et sammensurium bestående af Bach, jazz og electronica. På blokfløjte. Eller rettere på blokfløjter. Forbindelsen kan lyde ulogisk, men det er ikke desto mindre kun et udpluk af den anmelderroste og evigt eksperimenterende blokfløjtenist Louise Hjorths musiske repertoire. Louise Hjorth har her udgivet en dobbelt-CD, hvor hun vil udvide publikums forståelse af at blokfløjten også kan have et moderne udtryk. Ingen har som Louise Hjorth evnet at lege og eksperimentere med udtrykket og kompositionen fra den fine, fortryllende sound til tunge kradsende synthesizertoner fra det londonske undergrundsmiljø.

Hold dig væk, hvis du ikke vil udfordres.
Hvis ikke man vil overraskes og forbløffes, så skal man ikke lytte til Louise Hjorth. Hvis man derimod gerne vil høre kunsten og instrumentet folde sig ud med nye klange og sammensætninger, som måske er blokfløjtens fremtidige udtryk, så skal man sætte hende på plakaten.

Louise Hjorth, der blandt andet har vundet Leonie Sonning Musikfonds talentpris og modtaget Kunststyrelsens Den Unge Elites flerårige legat, har en mission med sin kunst: ”Min kunst skal være nyskabende og grænsesøgende og ikke begrænses af forudindtagede holdninger om musikgenrer og instrumenter. Hvis ikke kunst udfordrer vil vi stagnere både intellektuelt og følelsesmæssigt.”

Begrænset er det sidste, man kan kalde 31-årige Louise Hjorth, der er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Royal College of Music i London. Hun har spillet koncerter i Norge, Østrig, Italien og England som solo og med diverse barokensembler og hendes store fokus på at spille koncerter af eksperimenterende art har ført til adskillige samarbejder med komponister, jazz- og elektroniske musikere.

Hun er blandet andet medlem af ensemblet Duo1702 og samarbejder med alt fra den fransk-engelske komponist og computermusiker Louis d ́Heudieres, hvor de komponerer ny musik for blokfløjte og computer via live electronics til den legendariske danske komponist Fuzzy.

En kærlighedsaffære med en blokfløjte
Louise Hjorth vil lokke publikum ind i en anderledes klangverden med alt lige fra svævende, hypnotiserende og improviserende lydcollager, til virtuos, nærmest sønderrivende nykomponeret musik. Hun er inspireret af abstrakt moderne kunst som den moderne musiks visuelle pendant, og har et særligt forhold til sit instrument: ”Blokfløjten er på én måde utrolig simpel med dens rå trælyd og dens lange historie, men på den anden side et utrolig komplekst instrument med alle dens effekter og lyde, som man kan skabe moderne musik med. Jeg er vild med instrumentets skizofrene karakterer og jeg elsker når jeg kan modbevise publikums forventninger om det formodede ”pæne” instrument.” Publikum kan få modbevist deres forventninger og få en oplevelse udover det sædvanlige, når Louise Hjorth optræder.

Vent venligst ...

Varen er tilføjet til kurven.