Ta' mig med - Kim Larsen Songs for Classical Guitar (Jesper Sivebæk) (Vinyl / LP)

Jesper Sivebæk er tro både mod skønheden og enkelheden i Kim Larsens sange, og mod sit instrument, den klassisk spanske guitar. Med disse arrangementer får klassiske guitarister rundt i verden 12 nye værker at dykke ned i og programsætte til deres koncerter.
Specifikationer
Produktnr.OURLP003
ForlagOUR Recordings
GenrePop og rock
SolistJesper Sivebæk
Udgivelsesår2021
Skaffes inden for 3-7 dage
Skaffes inden for 3-7 dage
199,00 DKK
Kim Larsen (1945-2018) indfanger i ord og toner den danske sjæl med sine 500 indspillede sange og 40 albums som er kendt af danskere i alle aldre, og mange i Norge og Sverige.

Guitarist og leder af guitarklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, Jesper Sivebæk havde som barn 2 helte – Andrés Segovia og Kim Larsen, og de har fulgt ham lige siden. Arrangementerne på dette album har Jesper Sivebæk arbejdet på i 10 år. Med sin store erfaring udnytter han guitarens muligheder til det yderste og følger dermed den klassiske tradition for instrumentale arrangementer af folkesange, som vi finder bl.a. i Miguel Llobet’s arrangementer af Catalanske folkesange, i Benjamin Britten’s arrangementer af kinesiske og engelske folkesange, og i Bela Bartok’s arrangementer af folkesange og danse fra Ungarn.

Sivebæk er tro både mod skønheden og enkelheden i Kim Larsens sange, og mod sit instrument, den klassisk spanske guitar. Med disse arrangementer får klassiske guitarister rundt i verden 12 nye værker at dykke ned i og programsætte til deres koncerter.

Journalist, og tidligere musikredaktør på Politiken, Erik Jensen skriver:
”Kim Larsen kunne som ingen anden tage tilværelsens største øjeblikke og følelser på sig og sætte dem i musik og ord i et legende, mundret sprog, som danskerne elskede. I hans sange kunne vi spejle os og være præcis de danskere, vi gerne ville være: fri og frække, egensindige og provokerende, men også poetiske og elegante, medfølende og solidariske med samfundets svage. Faktisk er det også påfaldende, at danskernes yndlingskunstner havde så mange roller og udtryk, at man i Danmark er tæt på at undervurdere hans måske vigtigste evne; nemlig som komponist. Takket være Jesper Sivebæks fine versioner af nogle af melodierne, kommer de nu til at stå smukt og rent for sig selv – uden at være ”pakket ind” i alt det røre og alt den mytologi, der var omkring Kim Larsen. Det klæder melodierne at stå alene i selskab med guitaren med alt, hvad de har at byde på af melankoli (Masser af succes og Der er en sang), som iørefaldende stemningsspredere (Himlen, Kom igen, Flyvere i natten, Om lidt og Kvinde min) eller fest-skabere (Hvis din far gi’r dig lov, Joanna eller Susan Himmelblå). Tænk, hvis det umulige er sket og Jesper Sivebæk kommer til at lære danskerne noget nyt om deres store sanger: At han også var en uhørt god komponist, som også kan begå sig i den klassiske verden. Det vil i så fald glæde Kim Larsen, som i mit sidste af mange interview med ham fortalte følgende: ”Jeg er begyndt at høre klassisk musik på mine ældre dage, i sig selv helt klassisk, ik’? Albinoni for eksempel - det er nogle fede hit”. Fuldstændig ligesom Larsens egne sange kunne man tilføje. Men det er overflødigt”.