Lotusøje - Suzanne Brøgger og Per Drud Nielsen (Akademisk Kor Århus) (CD)

Akademisk Kor Århus og deres dirigent Jonas Rasmussen havde en 1. præmie ved World Choral Championship i Tokyo i 2019 i bagagen, da de indspillede Lotusøje-musikken i starten af 2020. Indspilningen suppleres på cd’en af Suzanne Brøggers klangfulde recitationer af de Lotusøje-digte, som Per Drud Nielsen ikke har sat i musik.
119,00  DKK
Skaffes inden for 3-7 dage
Skaffes inden for 3-7 dage
Specifikationer
Produktnr.EXLCD30202
ForlagExlibris
KomponistNielsen, Per Drud
GenreKlassisk
Udgivelsesår2020
Historien bag denne cd går tilbage til 1998, hvor Suzanne Brøgger opholdt sig ved en flod i det nordlige Thailand. Det var her, de små sansninger og refleksioner, der skulle blive til digtsamlingen "Lotusøje", kom til hende. Hun bestemte sig for et benspænd, nemlig at alle de små digte skulle overholde den japanske haikuforms krav om 17 stavelser. 17-tals-magien kom også til at præge digtsamlingens storform, idet digtene blev opsat som 3 suiter af hver 17 digte, i alt altså 51 digte. Digtene har deres stramt komponerede form tilfælles, men udtryksvariationen er stor: Nogle af digtene nærmer sig vitsen, og det gælder især de digte, der omhandler dyrene ved floden. Andre af digtene formår at bære på tunge ting – sår på sjælen sågar – i deres ordknappe format.

Da Per Drud Nielsen i 2016 satte et udvalg af de små digte i musik for blandet kor, gav det sig selv, at udvalgets størrelse måtte blive 17 digte. 17-tals-magien skulle gøre sig gældende også på det punkt. De 17 korsatser er – som digtene – vidt forskellige. De strækker sig fra det lyriske og drømmende over det kabaretagtigt skævvredne til det foruroligende og dissonansfyldte.

Akademisk Kor Århus og deres dirigent Jonas Rasmussen havde en 1. præmie ved World Choral Championship i Tokyo i 2019 i bagagen, da de indspillede Lotusøje-musikken i starten af 2020. Indspilningen suppleres på cd’en af Suzanne Brøggers klangfulde recitationer af de Lotusøje-digte, som Per Drud Nielsen ikke har sat i musik. De i alt 17 korsatser og 34 recitationer indrammes af to enkle, strofiske sange – ”Morgensang” og ”Aftensang” – også med tekster af Suzanne Brøgger og musik af Per Drud Nielsen.

Haikudigte er korte, og det samme er de 17 Lotusøje-korsatser, så cd’en har fået et EPformat på lidt under 25 minutter.