+45 8613 6655info@noder.dk   Danmarks største udvalg af noder     FRI FRAGT over 599,-   

Præstholm, Christian: Siseby-suite for orgel

Christian Præstholms Siseby-suite er komponeret i foråret 2019 til Marcussen & Reuters Siseby-orgel i Haderslev Domkirke på bestilling af domorganist Henrik Skærbæk Jespersen. Anledningen er 200-året for dette bemærkelsesværdige orgels tilblivelse.

Lagerstatus: På lager

149,00 DKK

Yderligere information

Komponist Præstholm, Christian
Produktnr. FMX01-033
Genre Klassisk
Forlag Forlaget Mixtur
Instrumentation Organ
Sider 25
Udgivelsesår 2020

Køb alle dine noder ét sted - vi har et kæmpe stort udvalg.

Køb i DK og få kompetent vejledning og god service.

Butik i Esbjerg Besøg os i vores fysiske butik og bliv inspireret.

Fri fragt Vi betaler fragten hvis du køber for min. 599,00 kr.

Fuld returret Returner dine varer inden for 14 dage hvis "klaveret ikke spiller".

Beskrivelse

Detaljer

INDHOLD:
I Præludium
II Sarabande
III Gavotte
IV Air - Choral
V Bourrée
VI Menuet
VII Gigue

FRA FORORDET:
Musikken er generelt frit komponeret, uden noget melodisk forlæg; dog citeres Holger Lissner og Christian Præstholms salme Når du vil i sin helhed i fjerde sats, Air-Choral. Lissners tekst blev i 2015 vinder af den internationale konkurrence, arrangeret af De Forenede Protestantiske Kirker i Europa, om at skrive en ny reformationssalme i anledning af 500-året for reformationen. Præstholms melodi blev tildelt en specialpris ved den tilhørende melodikonkurrence.

Når du vil høres også sporadisk i første og især i sidste sats, hvor den i øvrigt kombineres med et par linjer fra en velkendt melodi fra reformationstiden. Dette er både en reference til Haderslev som en af reformationstidens vigtigste danske byer – ”Nordens Wittenberg” kaldes den undertiden – og til to øvrige værker komponeret til Siseby-orglet af henholdsvis Jesper Madsen og Peter Møller, hvori samme melodi indgår.

Selvom suiten er skrevet til Siseby-orglet, er det mit håb at organister også får lyst til at spille musikken på andre instrumenter. De forholdsvist sparsomme registreringsanvisninger og manualfordelinger er derfor kun vejledende, og knytter sig ikke specielt til Siseby-orglet.

Vent venligst ...

Varen er tilføjet til kurven.