Ruders, Poul: Selma Jezková (The Royal Danish Orchestra; Michael Schønwandt) - DVD

DVD med Poul Ruders opera Selma Jazková. En optagelse fra Operaen med Det Kgl. Kapel og Michael Schønwandt. Baseret på Lars von Triers film Dancer in the Dark.
199,00 DKK
Skaffes inden for 3-7 dage
Skaffes inden for 3-7 dage
Specifikationer
Produktnr.2.110410
ForlagDaCapo Records
KomponistRuders, Poul
GenreKlassisk
DirigentSchønwandt, Michael
OrkesterDet Kgl. Kapel
An oepra based on Lars von Trier's Dancer in the Dark.

Poul Ruders' opera Selma Jezková åbnede under titlen Dancer in the Dark Operaens indeværende sæson stor bevågenhed. Nu udkommer operaen på en ny DVD, som for alvor stiller skarpt på hovedpersonen, den fattige tjekkiske fabriksarbejder Selma, som ofrer sit liv for at sikre, at hendes søn får en øjenoperation.

Selma Jezková er en mørk og betagende skæbnefortælling; en medrivende episk forestilling som samtidig er intenst destilleret til en varighed på blot lidt over en time. I denne DVD-produktion holdes Den Kongelige Operas fornemme premiere-cast sammen operachef Kasper Holten, mens billedkunstneren Christian Lemmerz' storslåede gotiske scenografi danner en stærk ramme om Ruders' gribende musik. Chefdirigent Michael Schønwandt er på podiet, og det krævende titelparti synges af Ylva Kihlberg, som komponisten tilegnede den store rolle.

Det Kongelige Kapel
Hanne Fischer, mezzosopran
Gert Henning-Jensen, tenor
Ulla Kudsk Jensen, mezzosopran
Ylva Kihlberg, sopran
Palle Knudsen, baryton
Carl Philip Levin, drengesopran
Guido Paevatalu, baryton
Michael Schønwandt, dirigent

Poul Ruders, komponist

Udgivelsesdato: May 2011