Jazzbecifring på klaver - incl. Online Audio (Tormod Vinsand)

Bogen er ikke tænkt som en jazzklaverskole men som en indføring i arbejdet med jazzharmonik og melodispil på klaveret. Tormod Vinsand og Wilhelm Hansen 2011.
Specifikationer
Produktnr. WH31310
Forlag Wilhelm Hansen
Sider 91
Udgivelsesår 2011
Genre Jazz
Instrumentation Piano
Skaffes inden for 4-12 dage
Skaffes inden for 4-12 dage
229,00 DKK
Mange ikke-pianister (forstået som musikere, som ikke har klaveret som hovedinstrument) har i tidens løb med skiftende held forsøgt at overføre visebecifringens principper til jazzbecifringen. Med Jazzbecifring på klaver giver Tormod Vinsand nogle retningslinjer, som kan afmystificere processen melodi + jazzbecifring.

Brugeren kommer her i besiddelse af redskaber, som gør at man kan skabe en klaversats, der fyldestgørende redegør for en kompositions melodik, harmonik og rytmik.

Bogen er ikke tænkt som en jazzklaverskole men som en indføring i arbejdet med jazzharmonik og melodispil på klaveret. Dette med udgangspunkt i standardjazzen - her menes jazz, som har sit harmoniske udgangspunkt i II-V-I-forbindelser.

Den vedlagte cd indeholder samtlige numre i bogen - indspillet af forfatteren selv.

Om forfatteren
Tormod Vinsand, studielektor (f. 1958), cand.phil i musikvidenskab.

Har siden 1988 undervist på Rytmisk Musikkonservatorium, Musikvidenskabeligt Institut, Københavns Universitet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Bogens materiale er anvendt på de tre institutioner og henvender sig primært til musikstuderende som ikke har klaver som hovedinstrument på konservatorier, universiteter, seminarier og Musikalsk Grundkursus (MGK). Men andre som har interesse for emnet og som har en grundlæggende teoretisk viden om musik kan også have glæde af bogen.